Házszámok felülvizsgálata Halászin
Szerkesztve: 2011-04-19 12:02:14 | Kategória: Halászi

A felülvizsgálat során próbáltunk úgy eljárni, hogy az a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon a lakosság szempontjából. A felülvizsgálat az alábbi munkafázisokat foglalja magában:

1.  A hibás, illetve ellentmondásos házszámok kiszűrése, szükség esetén az egész utca újra számozása lehetőség szerint úgy, hogy minél kevesebb lakót érintsen a változás. Ez a munkafázis megvalósult.

2.  A házszámváltozással érintett lakók kiértesítése az új házszámról, kérés a lakó felé, hogy a régi házszámot tartalmazó lakcímkártyáját a hivatalban adja le. Ez a munkafázis most veszi kezdetét.

3  A hivatal munkatársa megteszi a szükséges lépéseket az új lakcímkártya igénylése érdekében, illetve azért, hogy a változás a Személyi Adat- és Lakcímnyilvántartásban átvezetésre kerüljön. Ezen kívül tájékoztatja az új házszámról az illetékes hatóságokat (Magyar Államkincstár, OEP, rendőrség, adóhatóság, tűzoltóság  stb.), a közműszolgáltatókat (EON Zrt., Szigvíz Kft, Aqua Kft, internet és telefonszolgáltatók, gázszolgáltatók stb.), valamint intézkedik annak érdekében, hogy az ingatlan-nyilvántartásban az adott ingatlan tulajdoni lapján az új házszám szerepeljen.

Az új lakcímek átjelentése magánszemélyek számára költséggel nem jár. Azokat a vállalkozókat, akiknek a székhelyének, illetve telephelyének címe megváltozik arra kérjük, hogy fáradjanak be a hivatalba az ezzel kapcsolatban várhatóan felmerülő költségeik esetleges megtérítése érdekében szükséges előzetes egyeztetésre.  

Az új házszámokat tartalmazó térkép megtalálható a www.korjegyzoseg.com honlapon a Dokumentumtár „Aktuális” alkönyvtárában, illetve megtekinthető a Hivatalban.

Kérünk mindenkit, hogy  a térkép alapján győződjön meg róla, hogy a házszáma a jelenlegi lakcímkártyáján szereplő házszámhoz képest megváltozott-e.

Akinek a házszáma nem változott, annak nincs további teendője.

Akinek a házszáma megváltozott, kérjük, hogy fáradjon be a hivatalba és hozza magával a lakcímkártyáját is.

Ezúton is megkérünk mindenkit továbbá, hogy a régi házszámokat a házak faláról távolítsák el, illetve az új házszámoknak tegyék ki oda.

Ha valaki az új házszámokkal kapcsolatban észrevételt kíván tenni, azt legkésőbb 2011. május 16-ig megteheti a Hivatalban.

Keresés
Hirdetés
Június 2023
HétKeSzeCsüPénSzoVas
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  

Összes esemény megtekintése